Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrencilerine Uyum ve Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik oryantasyon programının ilk bölümünü gerçekleştirdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Gelişim Birimi, hazırlık öğrencilerimiz için bir oryantasyon etkinliği düzenledi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Amfi-2'de düzenlenen etkinliğe Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kaan Erarslan ile birlikte yüksekokulumuzun akademik ve idari personelleri ile hazırlık sınıfı öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan etkinlikte, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kaan Erarslan, öğrencilerimize hitaben bir açılış konuşması yaptı. Erarslan, konuşmasında yabancı dil eğitiminin önemine ve öğrencilere gelecekte sağlayacağı olanaklara vurgu yaptı.

Erarslan’ın ardından söz alan akademisyenlerimizden Öğr. Gör. Bethany Broberg, İngilizce olarak yaptığı hoş geldiniz konuşmasında öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Broberg'in ardından Yabancı Diller Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilşah Kalay, hazırlık programı hakkında; Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci Gelişim Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Funda Yıldız da hazırlık sınıfı öğrenci profili, ders içerikleri, ders kitapları, yönerge ve yönetmelikleri kapsayan bir sunum yaptılar.

Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulumuz bünyesinde ikinci yabancı dil olarak öğrenebilecekleri Almanca, Fransızca, İtalyanca, Japonca ve Rusça eğitimleri hakkında hazırlanan tanıtım videolarını aracılığıyla bilgi edinme fırsatı buldular.

Etkinlik Ölçme ve Değerlendirme Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Samet Aguş’un sınavlar ve değerlendirme ölçütleri hakkında yaptığı sunumun ardından soru-cevap bölümü ile son buldu.

Oryantasyon etkinliği 17 Eylül günü Yüksekokul bahçesindeki oyunlar, konserler ve çekilişlerle tamamlanacak.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Eylül 2019, Pazartesi / 2766 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, kütahya belediyesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler