Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Dünü ve Bugünü Paneli Gerçekleştirildi Geri

20 Aralık 2017 | 782 defa görüntülendi

Dumlupınar Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından organize edilen “Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Dünü ve Bugünü” konulu panel 20.12.2017 Çarşamba günü Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. DPÜ İslami İlimler Fakültesi Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet TÜRKAN ile İslam Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Erdem TAŞ’ın konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk SÖYEV yaptı.

Panelde tarihsel süreç çerçevesinde temel kavramlar, coğrafi isimlendirmeler ve İsrail işgali farklı boyutlarıyla ele alındı. Katılımcıların zihninde net bir şekilde anlaşılabilmesi için kronolojik sürecin görsel malzeme ile desteklendiği programda mesele, tarihsel perspektif, nazarî boyut ve güncel durum olarak üç boyutlu ele alındı.  Panel sonunda İsrail işgalinin planlı-programlı yapısı açık bir şekilde ortaya konulurken ardından buna karşı yapılabileceklerle ilgili tekliflerde bulunuldu.