Barış Burak Albayrak
Öğr. Gör. Barış Burak Albayrak

Kişisel

Pazarlar Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Pazarlar Meslek Yüksekokulu, 43530 Pazarlar/Kütahya, Türkiye
baris.albayrak@dpu.edu.tr
0 (274) 443 63 33

Eğitim Durumu

  • 2012 - 2016
    Gıda Mühendisliği
    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Lisans
  • 2016 - 2018
    Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Yüksek Lisans
  • 2019 - (devam ediyor)
    Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi - Doktora

Akademik Görevler

  • 2019 - (devam ediyor)
    Öğr. Gör.
    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi / Pazarlar Meslek Yüksekokulu / Gıda İşleme Bölümü

İdari Görevler

  • 2019 - (devam ediyor)
    Müdür Yardımcısı
    Pazarlar Meslek Yüksekokulu
  • 2019 - (devam ediyor)
    Web Sitesi Sorumlusu
    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi / Pazarlar Meslek Yüksekokulu / http://pazarlarmyo.dpu.edu.tr

Akademik & İş Deneyimi

  • 2019 - (devam ediyor)
    Öğretim Görevlisi
    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
    Pazarlar Meslek Yüksekokulu - Gıda İşleme Bölümü / Gıda Teknolojisi Programı

Projelerim

  • 2020 - (devam ediyor)
    Glutensiz Mutfak
    Kurum  :    Kalkınma Bakanlığı
    Görevi  :    Araştırmacı
  • 2015 - 2018
    Çeltik İşleme Esnasında Yan Ürün Olarak Ortaya Çıkan Ham Tanenin Infrared Kızılötesi Enerji ile Stabilizasyonu ve Çeşitli Gıda Ürünlerinde Değerlendirilmesi (PROJE NO: 115O605)
    Kurum  :    -Tübitak 1001
    Görevi  :    Bursiyer

Ödüller & Burslar

  • 2018 - Üniversite / ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
    1. Proje Pazarı Proje Poster Yarışması Birinciliği
  • 2016 - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
    Fakülte Birinciliği
  • 2016 - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
    Gıda Mühendisliği Bölüm Birinciliği
  • 2016 - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
    Yüksek Onur Öğrencisi Takdir Belgesi

Çalışma Alanları

  • İnstant Gıdalar
    Pişme/hazırlanma süreleri azaltılmış, ağırlıkça hafif instant gıdaların üretimi
  • Ekstrüzyonla Pişirme
    Genişlemiş Çerez Tipi Ekstrüde Ürün Üretimi
  • İnfrared Enerji ile Gıda İşleme
    İnfrared (kızılötesi) enerji ile gıda işleme (kurutma, stabilizasyon)
  • Hububat Teknolojisi
    Tahıl Bilimi ve Tahıl İşleme Teknolojileri

Derslerim

  • Ön Lisans
    Beslenme İlkeleri
  • Ön Lisans
    Bilgi ve İletişim Teknolojisi
  • Ön Lisans
    Endüstriyel Kontrol ve Elemenları
  • Ön Lisans
    Genel Kimya
  • Ön Lisans
    Özel Gıdalar Teknolojisi
  • Ön Lisans
    Araştırma Yöntem Ve Teknikleri
  • Ön Lisans
    Gıda Ambalajlama Teknolojisi
  • Ön Lisans
    Gıda Kimyası
  • Ön Lisans
    Gıda Ürünleri Pazarlama
  • Ön Lisans
    Girişimcilik

Yayınlarım

Uluslararası Hakemli Dergilerde Yayımlanan Makaleler

  • Albayrak, B. B., Tuncel, N. B., Yılmaz, T. N. & Masatcıoğlu, M. T. (2020). Extrusion cooking of immature rice grain: under-utilized by-product of rice milling process. Journal of Food Science and Technology, 57 (8), 2905 - 2915.

Ulusal Bilimsel Toplantılarda Sunulan ve Bildiri Kitaplarında Basılan Bildiriler

  • Albayrak, B. B., Tuncel, N. B. & Kocabıyık, H. (2020). Infrared Kurutma İşleminin Bazı İnstant Gıdaların Üretiminde Kullanımı, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21-23 Ekim, Çanakkale, 111s.
  • Albayrak, B. B., Tuncel, N. B. & Kocabıyık, H. (2018). Infrared Teknolojisi Kullanılarak İnstant Kuru Fasulye, Bulgur, Kahverengi ve Beyaz Pirinç Pilavı Üretimi, 1. Proje Pazarı, 25.04.2018 (s. 41-42) ISBN: 978-605-4222-64-3
  • Albayrak, B. B., Tuncel, N. B. & Masatcıoğlu, M. T. (2018). Olgunlaşmamış Pirinçten Ekstrüde Çerez Üretimi: Stabilizasyon ve Ekstrüzyon Koşullarının Etkisi, Trakya Üniversiteler Birliği Üçüncü Lisansüstü Öğrenci Kongresi, 03.05.2018

Tez Çalışması

  • Albayrak, B. B., 2018. Olgunlaşmamış Pirinç Ununun Çerez Tipi Ekstrüde Ürün Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması, Yüksek Lisans Tezi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Çanakkale.
* Bu içerik 28.02.2021 12:21 tarihinde DPUPortal tarafından üretilmiştir.
Tweet