Hilal Kılmanoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kılmanoğlu

Kişisel

Pazarlar Meslek Yüksekokulu
Gıda Teknolojisi
Kurumsal E-posta : hilal.kilmanoglu@dpu.edu.tr
Kişisel E-posta :
İş Telefonu : 0 (274) 443 43 43

Eğitim Durumu

  • 2010 - 2018
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
    ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ - Lisans-Anadal
  • 2010 - 2015
    Gıda mühendisliği
    Çanakkale 18 mart üniversitesi - Lisans-Anadal
  • 2015 - 2017
    Gıda mühendisliği
    Çanakkale 18 mart üniversitesi - Yüksek Lisans-Tezli
  • 2015 - 2018
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
    ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ - Yüksek Lisans-Tezli
  • 2018 - 2024
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
    YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Doktora

Akademik Görevler

  • 2019 - (devam ediyor)
    ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

İdari Görevler

  • 2025 - (devam ediyor)
    Kalite Koordinatör Yardımcısı
    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  • 2021 - (devam ediyor)
    Öğr. Gör. Dr.
    Kütahya Dumlupınar Üniersitesi

İş Deneyimi

  • 2016 - 2017
    Gıda mühendisi
    H.Ö. 444 Öztürk süt ve süt ürünleri
    -

Projeler

  • 2024 - (devam ediyor)
    Mısır Endüstrisi Atığı Olan Mısır Püskülünden Bakteriyel Selüloz Üretimi ve Kırmızı Soğan Kabuğu Esaslı Aktif Ambalajların Geliştirilmesi
    Kurum  :    Bursa Teknik Üniversitesi
    Görevi  :    Araştırmacı
  • 2022 - 2023
    Kütahya’da Yetişen Yerel Gelincik Elması, Cücem Eriği ve Hüsnü-Yusuf Armudu Meyve Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
    Kurum  :   
    Görevi  :    Araştırmacı
  • 2021 - 2023
    Geleneksel Kombuchadan İzole Edilen Maya ve Asetik Asit Bakterilerinden Oluşan Optimal Kombucha Starter Kültür Üretimi
    Kurum  :   
    Görevi  :    Yürütücü
  • 2020 - 2022
    Glutensiz Mutfak
    Kurum  :   
    Görevi  :    Araştırmacı
  • 2017 - 2018
    Farklı Ön İşlem ve Enzimatik Hidroliz Uygulamalarıyla Domates ve Biber Küspelerinden Elde Edilen Bazı Uçucu Ester ve Alkol Türevi Bileşiklerin Üretim Miktarlarının Arttırılması
    Kurum  :    KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
    Görevi  :    Bursiyer
  • 2014 - 2014
    kendi kendini temizleyen yağ itici cam ve seramik yüzeylerin sentezi
    Kurum  :    TÜBİTAK
    Görevi  :    lisans bursiyeri

Yabancı Diller

  • 2017 YDS
    İngilizce - 76.25000
  • 2017 YÖKDİL
    İngilizce - 81.25
  • 2022 YÖKDİL
    İngilizce - 85,00000

Ödüller & Burslar

  • 2013 - Çanakkale 18 mart üniversitesi
    Mühendislik fakültesi ikincilik ödülü
  • 0 - /
  • 0 - /

Çalışma ve Sorumluluk Alanları

  • Eğitim - Öğretim
    Eğitim - Öğretim

Dersler

  • Önlisans / 2019-2020
    genel mikrobiyoloji
  • Ön Lisans / Güz Dönemi /
    Genel Mikrobiyoloji
  • Önlisans / 2020-2021
    Gıda Mikrobiyolojisi
  • Ön Lisans / Bahar Dönemi /
    Gıda Mikrobiyolojisi
  • Önlisans / 2021-2022
    Laboratuvar Teknikleri
  • Önlisans / 2019-2020
    Matematik
  • Önlisans / 2019-2020
    Meslek etiği
  • Önlisans / 2021-2022
    Mesleki İngilizce
  • Önlisans / 2019-2020
    Meyve ve sebze teknolojisi
  • Ön Lisans / Güz Dönemi /
    Meyve ve Sebze Teknolojisi
  • Önlisans / 2021-2022
    Süt Teknolojisi
  • Ön Lisans / Bahar Dönemi /
    Süt Teknolojisi
  • Önlisans / 2019-2020
    Yönetim denetim

Yayınlar

Kitaplar

  • Kılmanoğlu, H. & Akbaş, M. (2023). Multidisipliner Akademik Yazılar, : Ekin Basın Yayın Dağıtım

Makaleler

  • Kılmanoğlu, H., Yiğit, Ç. A. & Durak, M. Z. (2024). Evaluation of microbiota-induced changes in biochemical, sensory properties and volatile profile of kombucha produced by reformed microbial community. Food Chemistry-X, (), - . 10.1016/j.fochx.2024.101469
  • Kılmanoğlu, H., Yiğit, Ç. A., Akbaş, M. & Durak, M. Z. (2024). Kombucha as alternative microbial consortium for sourdough fermentation: Bread characterization and investigation of shelf life. International Journal of Gastronomy and Food Science, (), - . 10.1016/j.ijgfs.2024.100903
  • Kılmanoğlu, H., Akbaş, M. & Ünlü, Y. (2023). Effect of melon seed powder on the quality characteristics of cupcakes. Food and Health, (), - . 10.3153/FH23027
  • Kılmanoğlu, H., , A. M., , K. S. &, T. Ş. (2022). THE EFFECT OF THE USE OF FRESH AND LYOPHILIZED BOZA ON BREAD QUALITY PROPERTIES. Association of Food Technology, Turkey, (), - . 10.15237/gida.GD22024
  • Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2022). Evaluation of The Effects of The Use of Vegetable and Fruit Extracts on Bread Quality Properties. Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 10(), - . 10.24925/turjaf.v10i10.1838-1844.5168
  • Alkay, Z., , K. H. &, D. M. Z. (2020). Prevention of Sourdough Bread Mould Spoliage by antifungal Lactic Acid Bacteria Fermentation. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (), - .
  • Kılmanoğlu, H., İşleten, H. M., Güneşer, O. & Yüceer, Y. (2020). Optimization of Pretreatment and Enzymatic Hydrolysis Conditions of Tomato Pomace for Production of Alcohols and Esters by Kluyveromyces marxianus. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, (), - .
  • , (2020). Alkay, z., Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2020). Prevention of Sourdough Bread Mould Spoliage by antifungal Lactic Acid Bacteria Fermentation. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (), - . . , (), - .
  • , (2020). Kılmanoğlu, H., İşleten, H. M., Güneşer, O. & Yüceer, Y. (2020). Optimization of Pretreatment and Enzymatic Hydrolysis Conditions of Tomato Pomace for Production of Alcohols and Esters by Kluyveromyces marxianus. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, (), - . . , (), - .

Bildiriler

  • Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2022). Farklı Hammadde ve Muhafaza Yöntemlerinin Tarhana Özelliklerine Etkileri Üzerine Bir Çalışma, 2nd International Congress on Scientific Advances (ICONSAD'22), 21.12.2022
  • Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2021). Glutensiz Fırıncılık Ürünlerinde Kullanılan Unların Özellikleri, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu, 22.02.2021
  • Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2020). Microbial and Physicochemical Properties of Kombucha Fermentation and Alternate Substrate Sources:A Review, 2. International Agricultural, Biological Life Science Conference, 01.09.2020
  • Kılmanoğlu, H., Alkay, Z. & Durak, M. Z. (2018). Antifungal Özelliklere Sahip Laktik Asit Bakterileri Kullanılarak Beyaz Ekmekte Küflenmenin Engellenmesi ve Raf Ömrünün Uzatılması, Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26.10.2018
  • Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2024). The Importance of Insects and Stem Cells for Sustainable Food Sources, International Food Innovation and Sustainability Congress, 16.05.2024
  • Dinç, G. B., Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Çimlendirilmiş Bakliyat Unlarının Glutensiz Ürünlerde Kullanımı, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21.10.2020
  • Kılmanoğlu, H. & Akbaş, M. (2020). Atık Meyve Ve Sebze Unlarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21.10.2020
  • Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Glutensiz Ürünlerde Nohut Ununun Kullanımının Araştırılması, TÜRKİYE . GIDA KONGRESİ, 21.10.2020
  • Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Comparison of Different Methods Used To Obtain Cherry Kernel Oil, 2. International Agricultural, Biological Life Science Conference, 01.09.2020

Editörlükler

* Bu içerik 05.11.2025 11:16 tarihinde DPUPortal tarafından üretilmiştir.
Tweet