ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ - Lisans-Anadal
2010 - 2015
Gıda mühendisliği
Çanakkale 18 mart üniversitesi - Lisans-Anadal
2015 - 2017
Gıda mühendisliği
Çanakkale 18 mart üniversitesi - Yüksek Lisans-Tezli
2015 - 2018
GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ - Yüksek Lisans-Tezli
2018 - 2024
GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Doktora
Akademik Görevler
2019 - (devam ediyor)
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
İdari Görevler
2025 - (devam ediyor)
Kalite Koordinatör Yardımcısı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
2021 - (devam ediyor)
Öğr. Gör. Dr.
Kütahya Dumlupınar Üniersitesi
İş Deneyimi
2016 - 2017
Gıda mühendisi
H.Ö. 444 Öztürk süt ve süt ürünleri
-
Projeler
2024 - (devam ediyor)
Mısır Endüstrisi Atığı Olan Mısır Püskülünden Bakteriyel Selüloz Üretimi ve Kırmızı Soğan Kabuğu Esaslı Aktif Ambalajların Geliştirilmesi
Kurum :
Bursa Teknik Üniversitesi
Görevi : Araştırmacı
2022 - 2023
Kütahya’da Yetişen Yerel Gelincik Elması, Cücem Eriği ve Hüsnü-Yusuf Armudu Meyve
Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Kurum :
Görevi : Araştırmacı
2021 - 2023
Geleneksel Kombuchadan İzole Edilen Maya ve Asetik Asit Bakterilerinden Oluşan Optimal Kombucha Starter Kültür Üretimi
Kurum :
Görevi : Yürütücü
2020 - 2022
Glutensiz Mutfak
Kurum :
Görevi : Araştırmacı
2017 - 2018
Farklı Ön İşlem ve Enzimatik Hidroliz Uygulamalarıyla Domates ve Biber Küspelerinden Elde Edilen Bazı Uçucu Ester ve Alkol Türevi Bileşiklerin Üretim Miktarlarının Arttırılması
Kurum :
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
Görevi : Bursiyer
2014 - 2014
kendi kendini temizleyen yağ itici cam ve seramik yüzeylerin sentezi
Kurum :
TÜBİTAK
Görevi : lisans bursiyeri
Yabancı Diller
2017 YDS
İngilizce - 76.25000
2017 YÖKDİL
İngilizce - 81.25
2022 YÖKDİL
İngilizce - 85,00000
Ödüller & Burslar
2013 - Çanakkale 18 mart üniversitesi
Mühendislik fakültesi ikincilik ödülü
0 - /
0 - /
Çalışma ve Sorumluluk Alanları
Eğitim - Öğretim
Eğitim - Öğretim
Dersler
Önlisans / 2019-2020
genel mikrobiyoloji
Ön Lisans / Güz Dönemi /
Genel Mikrobiyoloji
Önlisans / 2020-2021
Gıda Mikrobiyolojisi
Ön Lisans / Bahar Dönemi /
Gıda Mikrobiyolojisi
Önlisans / 2021-2022
Laboratuvar Teknikleri
Önlisans / 2019-2020
Matematik
Önlisans / 2019-2020
Meslek etiği
Önlisans / 2021-2022
Mesleki İngilizce
Önlisans / 2019-2020
Meyve ve sebze teknolojisi
Ön Lisans / Güz Dönemi /
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Önlisans / 2021-2022
Süt Teknolojisi
Ön Lisans / Bahar Dönemi /
Süt Teknolojisi
Önlisans / 2019-2020
Yönetim denetim
Yayınlar
Kitaplar
Kılmanoğlu, H. & Akbaş, M. (2023). Multidisipliner Akademik Yazılar, : Ekin Basın Yayın Dağıtım
Makaleler
Kılmanoğlu, H., Yiğit, Ç. A. & Durak, M. Z. (2024). Evaluation of microbiota-induced changes in biochemical, sensory properties and volatile profile of kombucha produced by reformed microbial community. Food Chemistry-X, (), - . 10.1016/j.fochx.2024.101469
Kılmanoğlu, H., Yiğit, Ç. A., Akbaş, M. & Durak, M. Z. (2024). Kombucha as alternative microbial consortium for sourdough fermentation: Bread characterization and investigation of shelf life. International Journal of Gastronomy and Food Science, (), - . 10.1016/j.ijgfs.2024.100903
Kılmanoğlu, H., Akbaş, M. & Ünlü, Y. (2023). Effect of melon seed powder on the quality characteristics of cupcakes. Food and Health, (), - . 10.3153/FH23027
Kılmanoğlu, H., , A. M., , K. S. &, T. Ş. (2022). THE EFFECT OF THE USE OF FRESH AND LYOPHILIZED BOZA ON BREAD QUALITY PROPERTIES. Association of Food Technology, Turkey, (), - . 10.15237/gida.GD22024
Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2022). Evaluation of The Effects of The Use of Vegetable and Fruit Extracts on Bread Quality Properties. Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 10(), - . 10.24925/turjaf.v10i10.1838-1844.5168
Alkay, Z., , K. H. &, D. M. Z. (2020). Prevention of Sourdough Bread Mould Spoliage by antifungal Lactic Acid Bacteria Fermentation. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (), - .
Kılmanoğlu, H., İşleten, H. M., Güneşer, O. & Yüceer, Y. (2020). Optimization of Pretreatment and Enzymatic Hydrolysis Conditions of Tomato Pomace for Production of Alcohols and Esters by Kluyveromyces marxianus. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, (), - .
, (2020). Alkay, z., Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2020). Prevention of Sourdough Bread Mould Spoliage by antifungal Lactic Acid Bacteria Fermentation. Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, (), - . . , (), - .
, (2020). Kılmanoğlu, H., İşleten, H. M., Güneşer, O. & Yüceer, Y. (2020). Optimization of Pretreatment and Enzymatic Hydrolysis Conditions of Tomato Pomace for Production of Alcohols and Esters by Kluyveromyces marxianus. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, (), - . . , (), - .
Bildiriler
Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2022). Farklı Hammadde ve Muhafaza Yöntemlerinin Tarhana Özelliklerine Etkileri Üzerine Bir Çalışma, 2nd International Congress on Scientific Advances (ICONSAD'22), 21.12.2022
Kılmanoğlu, H. &, A. M. (2021). Glutensiz Fırıncılık Ürünlerinde Kullanılan Unların Özellikleri, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve Yenilikçi Çalışmalar Sempozyumu, 22.02.2021
Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2020). Microbial and Physicochemical Properties of Kombucha Fermentation and Alternate Substrate Sources:A Review, 2. International Agricultural, Biological Life Science Conference, 01.09.2020
Kılmanoğlu, H., Alkay, Z. & Durak, M. Z. (2018). Antifungal Özelliklere Sahip Laktik Asit Bakterileri Kullanılarak Beyaz Ekmekte Küflenmenin Engellenmesi ve Raf Ömrünün Uzatılması, Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi, 26.10.2018
Kılmanoğlu, H. & Durak, M. Z. (2024). The Importance of Insects and Stem Cells for Sustainable Food Sources, International Food Innovation and Sustainability Congress, 16.05.2024
Dinç, G. B., Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Çimlendirilmiş Bakliyat Unlarının Glutensiz Ürünlerde Kullanımı, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21.10.2020
Kılmanoğlu, H. & Akbaş, M. (2020). Atık Meyve Ve Sebze Unlarının Fırıncılık Ürünlerinde Kullanımı, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 21.10.2020
Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Glutensiz Ürünlerde Nohut Ununun Kullanımının Araştırılması, TÜRKİYE . GIDA KONGRESİ, 21.10.2020
Akbaş, M. & Kılmanoğlu, H. (2020). Comparison of Different Methods Used To Obtain Cherry Kernel Oil, 2. International Agricultural, Biological Life Science Conference, 01.09.2020
Editörlükler
* Bu içerik 05.11.2025 11:16 tarihinde DPUPortal tarafından üretilmiştir.