Zeynep Şimşek
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Şimşek

Kişisel

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Kurumsal E-posta : zeynep.simsek@dpu.edu.tr
Kişisel E-posta :
İş Telefonu : 0 (274) 443 43 43

Eğitim Durumu

  • 2004 - 2008
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ - Lisans-Anadal
  • 2008 - 2010
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ - Yüksek Lisans-Tezli
  • 2010 - 2016
    GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)
    ERCİYES ÜNİVERSİTESİ - Doktora

Akademik Görevler

  • 2018 - (devam ediyor)
    DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
    KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
  • 2010 - 2018
    ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

İdari Görevler

  • 2013 - 2018
    Bölüm Başkanı
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
  • 2011 - 2015
    MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
    DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

Yabancı Diller

  • 2009 KPDS
    İngilizce - 59

Çalışma ve Sorumluluk Alanları

  • Gıda Mühendisliği
    Gıda Teknolojisi

Dersler

  • Yüksek Lisans / 2022-2023
    BESLENME BİLİMİ VE SAĞLIK
  • Lisans / 2019-2020
    BESLENME İLKELERİ
  • Yüksek Lisans / 2021-2022
    BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ
  • Önlisans / 2017-2018
    ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
  • Önlisans / 2017-2018
    FONKSİYONEL GIDALAR
  • Yüksek Lisans / 2021-2022
    GASTRONOMİDE DUYUSAL ANALİZ
  • Lisans / 2019-2020
    GIDA BİLİMİ
  • Lisans / 2021-2022
    GIDA BİLİMİ
  • Önlisans / 2010-2011
    GIDA KATKI MADDELERİ
  • Lisans / 2021-2022
    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
  • Önlisans / 2010-2011
    GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
  • Önlisans / 2017-2018
    GIDA MUHAFAZA METOTLARI
  • Lisans / 2020-2021
    GIDALAR VE ÖZELLİKLER I
  • Lisans / 2020-2021
    GIDALAR VE ÖZELLİKLER II
  • Lisans / 2022-2023
    GIDALARDA DUYUSAL ANALİZ
  • Lisans / 2021-2022
    HİJYEN VE SANİTASYON
  • Lisans / 2020-2021
    HİJYEN VE SANİTASYON
  • Lisans / 2019-2020
    İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
  • Önlisans / 2017-2018
    MEYVE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ
  • Önlisans / 2017-2018
    ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ
  • Yüksek Lisans / 2021-2022
    ULUSLARARASI VE ULUSAL GIDA MEVZUATI

Yayınlar

Kitaplar

  • Şimşek, Z. &, B. A. (2022). Et ve Et Ürünlerinde Duyusal Kalite. Tarımsal Üretim ve Pazarlamada Akademik Yaklaşımlar, ANKARA: İksad Yayınevi
  • Şimşek, Z. &, B. A. (2022). Profesyonel Mutfak Uygulamalarında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi. Sosyal Bilimlerde Teorik ve Ampirik Araştırmalar-II, ANKARA: İksad Yayınevi

Makaleler

  • Şimşek, Z. &, K. D. (2023). Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin fonksiyonel gıda algısı. Holistence Publications, 2(1),33 - 41. 10.58625/jfng-2095
  • Ekici, L., Şimşek, Z., Öztürk, İ., Sağdıç, O. & Yetim, H. (2014). Effects of Temperature, Time, and pH on the Stability of Anthocyanin Extracts: Prediction of Total Anthocyanin Content Using Nonlinear Models. FOOD ANALYTICAL METHODS, 7(6),1328 - 1336. 10.1007/s12161-013-9753-y

Bildiriler

  • Keşkekci, D. &, Ş. Z. (2022). Z Kuşağının Gıda Güvenliği Konusunda Bilgi, Tutum ve Davranışları: Kütahya İli Örneği, II. Latin American Conference on Natural and Applied Scıences, 05.04.2022
  • Doğan, M. &, Ş. Z. (2022). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Gıda Kaynaklı Mikrobiyolojik Risklerin Yol Açtığı Olumsuzlukların İyileştirilmesi Üzerine Bir İnceleme., VII. International Battalgazi Scientific Studies Congress, 28.01.2022
  • Korkut, S., , Ş. Z. &, D. M. (2022). Sensory Quality Properties of Fermented Foods, VI. International Anatolian Agriculture, Food, Environment and Biology Congress, 07.10.2022
  • Şimşek, Z., Öztürk, İ. & Sağdıç, O. (2015). Microbiological, physicochemical and color characteristics of fermented red pepper and garlic for use as lactic acid bacteria supplier ingredients in sucuk, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Bosnia, 01.10.2015
  • Solmaz, D., Şimşek, Z., Sağdıç, O. & Yetim, H. (2012). Geleneksel gıdalarımızdan dut pekmezinin teknolojik özellikleri ve önemi, III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 10.05.2012
  • Sağdıç, O., Şimşek, Z. & Yetim, H. (2010). Fermente sucuk üretiminde fermentasyon mikroorganizmaları kaynağı olarak turşu suyu kullanımı, I. Et Ürünleri Sucuk Çalıştayı, 02.12.2010
  • Yetim, H., Ekici, L., Şimşek, Z. & Sağdıç, O. (2010). The effect of anthocyanin based extracts on the color of cemen paste used on pastirma. A dry cured meat product, 56th Int. Cong. of Meat Sci. and Technol., 15.08.2010
  • Öztürk, İ., Sağdıç, O., Şimşek, Z. & Ekici, L. (2009). Bitkisel doğal ajanların gıdaların muhafazasında kullanımı, 3. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi, 14.05.2009
  • Şimşek, Z. & Sağdıç, O. (2009). Laktoz İntolerans, Pamukkale Süt ve Ürünleri Sempozyumu, 21.05.2009
  • Şimşek, Z. (2021). Fermente Sebze Ürünlerinden Turşunun Besinsel Önemi, 5. Uluslararası Mardin Artuklu Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 15.01.2021
  • Şimşek, Z. (2021). Trans Yağ Asitlerinin Sağlığa Etkileri, 5. Uluslararasi Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 16.04.2021
  • Şimşek, Z. (2020). Fermente Sucuklarda Gıda Güvenliği, 3. Uluslararası Erciyes Bilimsel Araştırmalar Kongresi, 09.05.2020
  • Şimşek, Z. (2020). Probiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri, 2.Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi, 29.02.2020
  • Şimşek, Z. (2019). Fermente Gıda Üreten İşletmelerde Hijyen ve Sanitasyon, INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIESSYMPOSIUM-2, 20.07.2019
  • Şimşek, Z. & Dinç, G. B. (2019). Bitkilerdeki Fonksiyonel Gıda Bileşeni Antosiyaninler Üzerine Bir İ nceleme, HASAT ULUSLARARASI TARIM VE ORMAN KONGRESİ, 21.06.2019
  • Dinç, G. B. & Şimşek, Z. (2019). Şifalı Bitkilerimizden Zerdeçalın Özellikleri ve Önemi, HASAT ULUSLARARASI TARIM VE ORMAN KONGRESİ, 21.06.2019

Editörlükler

* Bu içerik 16.11.2025 12:34 tarihinde DPUPortal tarafından üretilmiştir.
Tweet