2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Görsel Programlama-I Dersi Duyuruları ve Paylaşımları
İndirme işlemi için google üzerinden üniversitemizin kurumsal eposta adresiyle (……..@ogr.dpu.edu.tr) oturum açmanız gerekmektedir.
Ders Hakkında Bilgilendirme
BAŞARINIZ İÇİN ÖNEMLİ ! Ders dışında konulara çalıştığı halde zorlanan öğrenciler diğer şubenin dersine de -boş masa varsa- fazladan girebilir. Ders dışında haftalık en az 2 saat tekrar/uygulama yaparak ve sonraki ders konularına hazırlanarak aşağıdaki plan dahilinde derslere geliniz. Laboratuvarın boş saatlerinde mutlaka uygulama yapınız. Derse katılıp, verimli çalışan gayretli öğrencilerin başarılı olması için engel yoktur.
Öğrenci numarası 2021 ile başlayan öğrencilere DUYURU!
Devam Zorunluluğu olmayıp bu derse kayıtlı öğrenciler, Görsel Programlama II dersinin paylaşımlarında yer alan Genel Tekrar uygulamalarına erişip ödevleri yapabilir.
Buradaki paylaşımlarda yer alan Haftalık ödevleri yapıp, her hafta Pazar gününe kadar proje dosyalarını mailden ya da drive üzerinden gönderen öğrencilere yaptıkları ödevler de değerlendirilerek Vize sınavında ek puan olarak yansıtılacaktır. Ayrıca Vize sınavından sonra Final sınavı için ödev verilecektir. Final ödevi için haftalık olarak yaptığınız çalışmalar mailden gönderilerek değerlendirilecek ve Final haftasında teslim alınacaktır.
HAFTA | 1.Ünite <> 2.Ünite
Aktivite1: Ders hakkında bilgilendirme.
Aktivite2: 1.Ünite konularının sunumu.
Aktivite3: 2.Ünite konularına giriş.
Ödev: 1.Ünitenin ve 2. Ünitenin Değerlendirme Soruları çözülecektir.
Sonraki Derse Hazırlık: 2.Ünite konuları gözden geçirilecektir.
HAFTA | 3.Ünite
Aktivite1: 2.Ünite işlenecek ve uygulama yapılacaktır.
Aktivite2: 3.Üniteye giriş ve uygulama yapılacaktır.
Ödev: 3.Ünitenin kalan Form özellikleri tek tek uygulanacaktır. Formlar arası gizle göster metotları ile geçiş yapılacak, açılan formdaki Kapat butonu ile önceki forma geçiş yapılacaktır.
Sonraki Derse Hazırlık: 4.Ünite konuları gözden geçirilecektir.
HAFTA | 4.Ünite
Aktivite1: 3.Ünite eksikleri tamamlanacak.
Aktivite2: 4.Üniteye giriş ve uygulama yapılacaktır.
Ödev: Linkte ekran görüntüsü verilen uygulamayı geliştirip, Pazar gününe kadar gönderiniz.
Sonraki Derse Hazırlık: 5.Ünite konuları gözden geçirilecektir.
HAFTA | 5.Ünite
Aktivite1: 4.Ünite eksikleri tamamlanacak.
Ödev: Linkte ekran görüntüsü verilen uygulamayı geliştirip, Pazar gününe kadar gönderiniz. Değişken tanımlama, değer atama ve tip dönüşümleri yapılması gerekir.
Sonraki Derse Hazırlık: 5.Ünite diğer konuları (Döngü Yapıları) gözden geçirilecektir ve 5. Ünite ile ilgili uygulamalar yapılacaktır.
HAFTA | 6.Ünite
Aktivite1: 5.Üniteye giriş (Karar Yapıları) ve uygulama yapılacaktır.
Aktivite2: 5.Ünite diğer konuları (Döngü Yapıları) işlencektir ve uygulama yapılacaktır. (For, While, Do While ve Sonsuz Döngü Yapıları)
Ödev: Linkte verilen uygulamayı geliştirip,Perşembe gününe (derse) kadar gönderiniz. Değişken tanımlama, değer atama ve tip dönüşümleri, karar yapıları ve döngü yapılarının kullanıması gerekir.
Sonraki Derse Hazırlık: 6 ve 7.Ünitelerin konuları gözden geçirilecektir ve 5. ve 6. Ünite ile ilgili uygulamalar yapılacaktır.
HAFTA | 7.Ünite
Aktivite1: 5.Ünite diğer konuları (Foreach) işlencektir ve uygulama yapılacaktır.
Aktivite2: 6.Ünite işlecenektir (Tip Dönüşümleri tekrar) ve uygulama yapılacaktır.
Aktivite3: 7.Üniteye giriş yapılacaktır ve uygulama yapılacaktır.
Ödev: Birinci formdan giriş yapılan iki değeri karar yapısı kontrol ederek 2.forma geçiş yapınız. 2.formda iki adet giriş yapılan kontrole girilen değerleri ayrı butonlar ile matematiksel işlemler yaptırınız. İşlem sonucu ise tek bir label da gösteriniz. Giriş alanlarını buton aracılığı ile temizletiniz. Buton aracılığı ile formu kapatıp ilk formu açınız. İki formda da şimdiye kadar işlenen tüm tasarımsal (kontroller, formlar, özellikler) ögeleri değiştirirerek biçimlendiriniz.
Ödev: 7.Ünitendeki operatörlere çalışılarak Linkteki hesap makinesi uygulaması yapılacaktır.
Sonraki Derse Hazırlık: 8.Ünite konuları gözden geçirilecektir ve 6. ve 7. Ünite ile ilgili uygulamalar yapılacaktır.
HAFTA
Aktivite1: 6.Ünitede anlaşılmayan konular üzerinde durulacak ve uygulama yapılacaktır.
Aktivite2: 7.Üniteye Operatörler konusu işlenecek ve uygulama yapılacaktır.
Sınava Hazırlık: Derste çoklu form, döngü, karar yapıları ve veri tipi dönüşümleri içeren çarpım tablosu uygulaması yapılacaktır.
HAFTA
Vize: Uygulama sınavında geliştirilecek uygulamanın ekran görüntüsüne ve tasarımda kullanılacak görsellere BURADAN ulaşınız.
Sınav sonuçları OBS'de ilan edilecektir.
HAFTA
Aktivite1: Sınavın değerlendirmesi.
Aktivite2: Tüm haftları kapsayan sınav uygulaması.
Sonraki Derse Hazırlık: 8.Üniteyi okuyarak derse geliniz.
HAFTA | 8.Ünite
Aktivite: 8.Ünite işlenecektir.
Ödev: Linkteki standart kontroller uygulaması yapılacaktır.
Sonraki Derse Hazırlık: 8.Ünitede yer alan konuların uygulamalarını yapınız. 9.Üniteyi okuyarak derse geliniz.
HAFTA | 9.Ünite
Aktivite: 9.Ünite işlenecektir.
Ödev: Ünitedeki bireysel etkinlik yapılacaktır.
Sonraki Derse Hazırlık: 9.Ünitede yer alan konuların uygulamalarını yapınız. 10.Üniteyi okuyarak derse geliniz.
HAFTA | 10.Ünite
Aktivite1: 9.Ünitenin devamı işlenecektir.
Aktivite2: 10.Üniteye giriş yapılacaktır.
Ödev: İleri Kontrollerdeki tüm kontroller çalışılarak dersteki uygulamaya eklenecektir. Sağ tuş menüsüne "Kapat" komutu ile uygulamanın kapanması sağlanacaktır. Araç kutusuna "Yeni Kayıt" komutu sadece resim şeklinde görünecek şekilde eklenecektir. Dersteki Yeni Kayıt komutundaki kodlar yazılacaktır.
Sonraki Derse Hazırlık: 9.Ünitede ve 10.Ünitede yer alan konuların uygulamalarını yapınız. 11.Üniteyi okuyarak derse geliniz.
HAFTA
Aktivite1: 10.Ünitenin devamı işlenecektir.
Ödev: Linkte paylaşılan ve resim olarak net görseli paylaşılan sınava hazırlık uygulama ödevinde şu ana kadar işlenen tüm konularda öğrendiklerinizi uygulayarak geliniz. (Form özellikleri, tüm kontrollerin özellikleri, olayları, metotları, değişkenler, operatörler, karar yapıları, dögüler vb.)
Sonraki Derse Hazırlık: Tüm ünitelerde yer alan konuların uygulamalarını yapınız, anlaymadığınız yerleri not alınız ve derse getiriniz. Ödevi yaparak derse geliniz.
HAFTA
Aktivite1: Sınava hazırlık amacıyla zorlandığınız konular ödev üzerinden tekar edilecektir. Bunun için geçen haftanın sonraki derse hazırlık bölümünü yapmış olmanız gerekmektedir.
Sınava Hazırlık: Tüm ünitelerin tekrarını ve uygulamasını yapınız. Sınav (vizedeki gibi) yazılı ve uygulama bölümlerinden oluşacaktır. Derste anlatılan tüm form kontrollerinin(standart, gelişmiş, ileri) kullanımı (özellikleri,olayları,metotları), değişkenler, operatörler, karar-kontrol yapıları, döngü yapılarına yoğun olarak çalışınız. Sınavda başarılar...
HAFTA
Final: Sınav sonuçları OBS'de ilan edilecektir.
Bütünleme: Sınav konuları Final ile aynıdır ancak uygulama farklı olacaktır. Sonuçlar OBS'de ilan edilecektir.
Derste yapılan uygulamalara BURADAN ulaşınız.