Projenin genel amacı; üniversite potansiyelini kullanarak 50 yaş üstü bireylerin sosyal ve dijital açıdan daha aktif olmalarını sağlamaktır. Bu genel amaç çerçevesinde, 50 yaş üstü bireylere yönelik mesleki olmayan eğitim programlarının geliştirildiği bir merkezin açılması, eğiticilerin bu yaş grubuna yönelik ders verme yeterliliklerinin arttırılması ve kurulacak yazılım (Moodle 50+) ile uzaktan eğitim, bilgi ve iletişim teknolojileri konularında çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.
Proje ile altı farklı fikri çıktının elde edilmesi hedeflenmektedir. Bu fikri çıktılar:
Avrupa Birliği Bologna Süreci Değerlendirme Raporları’nda (2009 Leuven ve 2012 Bükreş) belirtildiği üzere; ülkemiz yaşam boyu öğrenim alanında zayıf not almıştır. Yaşam boyu öğrenime yönelik olarak geliştirilen bu proje ile üniversitemizde 50 yaş üstü bireylere eğitim veren bir merkez kurulmuş olacaktır. Bahsi geçen yaş gruplarına yönelik programların geliştirileceği ve bu konuda eğitim vermeye yeterli eğiticilerin olacağı bu oluşum proje destekli başlatılan uygulama olarak üniversitemizin bu bağlamda öncü olacağı düşünülmektedir.
Ayrıca bu projenin orta yaş üstü bireylere yönelik sosyal ve teknolojik aktivitelerin geliştirilmesine yönelik bölgemizde ve ülkemizde yeni pazarlama trendlerinin geliştirilmesinde öncü çalışma olacağı düşünülmektedir.